Keď príde na platenie

Je to večná téma a každý muž, čo má "gule" vie, ako sa k nej postaviť, jediné, čo však je problémom, sú samotné ženy. Prečo?

Prenesme sa do doby, kedy existovala spoločnosť, ktorá si cenila isté hodnoty a nejakú tú kultúru. Kedy gentleman nebol "prekrútený" do "mizogýna" ale sa staral vyslovene o to, aby jeho vystupovanie malo štýl a galantnosť. Pod ňou a teda aj pod správnou výchovou by sa dalo hovoriť o tom, že muži vedeli, čo je správne a ako sa správne postarať o ženu o ktorú majú záujem. Avšak, rovnako ako vtedy, tak aj teraz, existujú určité pravidlá, na ktoré ženy veľmi radi akosi zabúdajú.

Randenie vs. spoločný život

Každý správne vychovaný chlap vie, že je dobré, keď za svoju partnerku, alebo dievča o ktoré má záujem, jednoducho zaplatí. Či sa bavíme o obede, večeri, spoločnom kine, je to jedno. Je správne proste zaplatiť. Však? Ale čo ak si vezmeme randenie, kde už ste v nejakom vzťahu dlhšie ako pár týždňov či mesiacov? Je to ešte stále v procese "dvorenia sa", alebo je čas na to, aby sa na jednotlivých platbách začala podielať aj partnerka? 

Tu, čuduj sa svete, vždy počujeme od každej ženy, že muž je ten, čo má prinášať hodnoty a platiť všetky šeky a podobne. Tu zrazu neexistuje iný názor a zrazu všetky "samostatné silné a nezávislé ženy" akosi potrebujú, aby ich chlap platil všetko a všade. A tu vznikol potom aj ten krásny boss bitching, kedy si ženy zarábajú len a len na seba a neprinášajú vo svojej podstate vôbec nič "k rodinnému stolu".

Tak sa teda skúsme pozrieť na to, čo presne v tomto momente mužom ide hlavou a ako celú túto situáciu riešia, či vnímajú. V prvom a neposlednom rade, treba uviesť, že každý správny muž nemá problém s tým, že by zaplatil, to čo však v skutočnosti po dlhšom randení očakávame je, že preukážete minimálne nejakú spolupatričnosť, prípadne záujem o to, že by sa aspoň snažila navrhnúť, že by sa mohli na platbe podielať, alebo zaplatiť. Úprimne, takých je v dnešnej dobe minimum žien.

Som silná a nezávislá, ale ty plať všetko

Už som to spomínal vyššie, že v dnešnej dobe majú muži veľmi ťažkú situáciu, kedy sa nedokážu dostať nielen na rande, ale už vôbec nie ani len do nejakej reálnej priazne žien, pokiaľ nespĺňajú nereálne sny moderných žien. Niet vôbec divu, že muži potom ochádzajú z rôznych zoznamiek, pretože vedia, že nie je šanca, aby kohokoľvek kedykoľvek zbalili. 

Ale aby som sa držal témy... Dnešné moderné ženy majú predstavu, že môžu byť nezávislé a aj napriek tomu požadovať od mužov, aby všetko platili. Realitou však potom je, že nie je možné sa tváriť, že chcem aby mi niekto niečo dával a byť teda na niekom závislá a zároveň sa tváriť, aká som nezávislá, však? Keď už si tak silná a nezávislá, tak by si si mala vedieť svoje žrádlo na rande zaplatiť sama, že? Ale ako to už všetci poznáme, v tom momente, kedy príde na pretras toto, tak zrazu už je muž ten, čo má poskytovať a prinášať, ten čo má pri všetkom vytiahnuť buxu, veď predsa sa ten muž cíti ako správny alfa samec.

Ale aby som si neprivlastňoval nejaké zásluhy za myšlienky, treba povedať, že túto tému skutočne rozoberalo veľmi veľa vzťahových trénerov a tak podobne, takže je to niečo, čo na vás vyletí snáď všade, keď si dáte do gúglu kto má platiť na rande. :D

Vzťahový tréner to povedal jasne

Ak pozvete svojho partnera, je vašou výchovou jasne dané, že  platíte vy. Ak nie, potom nie ste správne vychovaná. Ak vás pozve chlap a nezaplatí, potom nie je správne vychovaný on. Ak ste vo vzťahu dlhšie, pristupujte k tomu s rozumom. Ak zarábate viac ako váš partner, alebo zarábate aspoň niečo, vždy sa ponúknite, že niečo zaplatíte. Aj keby to bolo len gesto, váš partner to určite privíta. Alebo ste proste len boss bitch a skončite s randením, keď nemáte dostatok rozumu na to, aby ste pochopili, že muž nie je bankomat. 

Alebo mu chcete za všetko čo zaplatí automaticky ponúknuť sex kedykoľvek bude chcieť? Ak nie, potom prečo máte na túto vec tak dvojaký meter. Čo získava ten chlap za to, že za vás všetko všade platí? To, že ste pri ňom? To že mu likvidujete život? Či ako?

Zamyslite sa dámy.