Keď ti vôňa pripomenie detstvo

Podľa všetkého, aj na základe aroma expertov, si ľudský mozog asociuje určité vnemy aj na základe vône. Stáva sa vám, že niekedy vám niektorá vôňa pripomenie detstvo?

Niečo podobné sa mi stalo len nedávno, keď som si kúpil nové tekuté mydlo. Trošku zvláštna asociácia, pretože mydlo a parfém majú úplné iné konzistencie a tak podobne, ale to je teraz asi úplne jedno, pretože faktom zostáva, že hneď po umytí rúk, som sa vrátil v čase.

Spomienky na jednu z lások

Aj keď som nikdy nevedel, aký parfém nosila, nebolo to asi nič, čo by bolo extrémne drahé. Predsa len, ešte sme boli teenageri, takže hovoriť o predražených parfémoch alá Channel sa hovoriť nedá. Faktom však zostáva, že tá jej vôňa sa mi uchovala v pamäti spolu s tým, čo všetko k tomu v tom čase náležalo. Prvé spoločné bozky, dotyky, spoznávanie sa. Prvá, spoločne strávená noc, kedy sme začínali spoznávať jeden druhého "pod tričkom" a tak podobne. No strašné niečo, čo si budeme klamať.

Prvé milovanie bolo až niekedy ďaleko neskôr, ale toto skúmanie jeden druhého bolo skutočne niečo, čo v tom čase a v danom veku malo to svoje kúzlo. Verím tomu, že by som ešte vedel nájsť aj listy, ktoré mi posielala a mali presne tú istú vôňu, akú mám teraz ja na svojich rukách len vďaka tomu mydlu.

Minulosť, prítomnosť a ... 

Koľko krát sa vám stalo, že ste sa pozastavili nad minulosťou len vďaka tomu, že ste v prítomnosti zacítili niečo, čo prebudilo vaše spomienky? Nechajte koment, určite to bude zaujímavé zistenie.