Takto to určite nevidíme

Keď nájdem na webe článok, ktorý je písaný "očami mužov" vždy spozorniem. Potom si ho otvorím a spustím neskutočný smiech. Prečo?

Keď nájdem na webe článok, ktorý je písaný "očami mužov" vždy spozorniem. Potom si ho otvorím a spustím neskutočný smiech. Prečo?

Z článku "Takto ženu hodnotíme na prvom rande..."

V článku si to rozdelili na 5 častí, pritom som si nie úplne istý, či zrovna logicky, alebo "ako im to došlo" na um. Faktom však zostáva, že by som mohol aj ja nejako "oponovať" v tom poradí, v akom sa to v článku nachádza. Aby ste mali reálnu spätnú väzbu k článku a k tomu, či to je, alebo nie je pravda.

Pohľad cez šaty...

Údajne to nie je o pohľade, ktorým by sme vás vyzliekali, alebo nejako zisťovali, aký super je váš šatník, alebo či dokážete zladiť kusy oblečenia. Tu by sa dalo čiastočne súhlasiť, až na to, že sa takto dostávame pod váš povrch. Realita? Vyzliekame vás a predstavujeme si, ako asi vyzerá vaša bielizeň, teda... pokiaľ zrovna nemáte výstrih, ktorý všetko rovno na nás vybalí. Vtedy opúšťame fantáziu a prechádzame na režim, v ktorom sa snažíme myslieť na to, kde presne na vašom tele sa nachádza hlava, kde nos a kde nájdeme oči, aby sme nevyzerali, že stále čumíme len do vášho dekoltu (ak je ešte nebodaj aj "naprataný", tak sme v pr...deli).

Áno, je nám fakt jedno či prídete v legínach, rifliach, šatách a tak podobne, ale určite nás poteší, keď si na seba dáte niečo, čo nás "uchlácholí" a povie nám, že nie ste puťka, čo len sedí doma s deťmi, alebo 3 psami. Máme radi, keď ste sexy ale keď ste aj tajomné a nevytiahnete na nás všetky vaše esá. Fantázia je niečo, čo musí fungovať.

Ako vám vadí ticho? 

Fakt? Toto si myslíte, že na prvom rande skúmame? To je to, čím sa klamete, keď zostane trápne ticho, pretože ste zistili, že už nenájdete žiadnu poriadnu tému na to, aby sme plynulo komunikovali a konverzovali ďalej? Nie, milé dámy, my netestujeme, či dokážete vykľučkovať z ticha. Neviem, k čomu by nám to bolo vôbec dobré, pretože ak chceme ticho, tak chceme ticho. Sme až tak jednoduchý, že chceme ticho. Bez šifier, bez okolkov, proste len chceme ticho. Takže... Nie, milé dámy, nám je u prdele, ako viete vykľučkovať z trápneho ticha, pretože keď nastane, tak je viac ako jasné, že veľa tém na konverzáciu nemáme. Chcete partnera, s ktorým si nebudete môcť mať čo povedať, alebo skôr takého, čo vám vie načúvať, pretože to je to, čo vy hľadáte?

Ticho lieči, ale určite nám nehovorí nič, čo by nám pomohlo na prvom rande sa rozhodnúť, či pôjdeme aj na ďalšie.

Sexepíl?

Aj keď sa v článku snaží autor(ka) poukázať na to, že fyzická stránka nemá v podstate nič do činenia s tým, ako vás hodnotíme, musím to akosi poopraviť. Žiaľ, muži si partnerku vyberajú tak, aby sa s ňou mohli ukázať a odprezentovať ju, ako najväčšiu kosť, čo sa komu kedy podarilo uloviť. Musím však súhlasiť s tým, že každý máme svoj vlastný vkus a to, čím by žena opantala mňa, nemusí opantať kolektív kamarátov a tak podobne. Takže... Ide o veľmi subjektívnu selekciu a pohľad na vec.

Či však chceme alebo nechceme, treba myslieť na to, že okrem toho, že vás berieme ako to krásne, čo chceme prezentovať, musíte mať aj niečo viac - niečo v hlave. A tu sa dostávame k ďalšiemu bodu.

Výhľad do budúcnosti...

Na prvom rande? Fakt? Sto pro toto nepísal muž a ani to nikdy z mužskej hlavy nevyliezlo. Žiaden muž nikdy na prvom rande nepremýšľa o tom, ako bude vyzerať vaša spoločná budúcnosť. Nie sme v grckových seriáloch typu "Ako som spoznal vašu matku", kde hlavný hrdina hľadá tú pravú a preto musí vystriedať 40 rôznych žien a asi 10 krát sa vráti k svojej ex. Nie. Na prvom rande neplánujeme viac ako rande číslo 2. Ale aby som sa oprel aj o to, čo tam vôbec odznelo. Spoločný prienik vaše a našej budúcnosti nehľadáme. Fakt nie. Jediné, čo je v tom odseku pravdivé je, že už pravdepodobne vieme, či nás fyzicky priťahujete a či by sme si s vami vedeli predstaviť minimálne tú fyzickú časť vzťahového vzorca. Inými slovami, či by sme s vami vedeli zhrešiť. 

Faktom dokonca je aj to, že pokiaľ nejde o rande na slepo, tak je viac ako isté, že na to rande sme išli práve preto, že už je odpoveď na túto otázku dávno jasná a vieme si teda predstaviť to, že by sme s vami niečo mali. V opačnom prípade je možné, že sa k vášmu stolu ani len nedostaneme a vy budete potom písať článok alebo blog o tom, ako vaše rande "nedošlo".

Ako je to s rovnocennosťou?

A tu sa pozastavíme... Tu si musíme uvedomiť o akom ročníku sa bavíme, pretože ak vezmeme napríklad ten môj, bolo a vždy bude samozrejmosťou, že sa o účet starám ja. Je to - a to si povedzme narovinu - starosť muža, aby sa postaral o pohodlie a komfort. V podstate je aj jedno, či to rande dopadlo dobre alebo zle. Je to výchova a slušnosť. Slušnosť, ktorá sa dá ešte stále označiť ako gentlemanstvo, ktoré už - žiaľ - vymiera s novou generáciou, ktorá si akosi musí stále niečo dokazovať. 

A to, že tak skúšame, ako zareagujete a či by ste sa chceli rozdeliť, alebo spoločne platiť účet? Verím, že istá skupina chlapov to môže robiť, ale určite to nespraví na prvom rande. Prvé rande je totiž to, čo má v dobrom svetle ukázať nás - dobyvateľov, ochráncov, záchrancov a tak podobne. Vy ste na prvom rande v pozícii princeznej, ktorú bráni niekoľkohlavý drak a my sa snažíme rande za rande stínať hlavy, ktoré bránia vchod do vašej jaskynky. To som pekne napísal, že? A som rád, že som to napísal takto, pretože napísať to tak, ako som to mal v úmysle, asi by nebolo všetko ok, ale zasa - povedal som, že vždy budem písať to, čo mám na srdci.

Senzor na zlatokopky teda určite nefunguje na "zaváhaní" pri platení účtu za večeru či obed, či kde ste na prvom rande. Nie nie. Verte či nie, máme - rovnako ako vy - šiesty zmysel, ktorý nám povie úplne presne, či ste na rande šli z dôvodu toho, že máme plnú peňaženku, dobrý účes, alebo preto, že sa vám zdáme vtipný a chcete nás ako darcov spermií. 

Alebo si myslíte niečo iné?

Kľudne si dajte na čas, popremýšľajte a nechajte mi v komentároch váš pohľad na vec. Či si myslíte, že je skutočný ten článok, alebo skôr ten pohľad chlapa na túto problematiku. Čo vy na to?